SOSYAL SORUMLULUK
Çocuklar için deprem eğitimi.
Çocuklara deprem öncesi, sonrası ve alınacak önemlerle ile ilgili eğitim için 4-6 yaş grubu 20 anasınıfı öğrencisini şirketimiz de konuk ettik.

Sivil savunmadan 3 eğitmen, Eğitim uzmanı Yusuf Karayel,Arama Kurtarma Teknisyenleri Ömer Kıranta ve Savaş Kaşıkçıoğlu çocuklara video görüntüleri ve pratikte yapılabilecekleri hakkında bilgiler verdiler. Çocukların keyifle izleyip, eğitmenlere eşlik ettikleri verimli bir eğitim oldu.

Çocuklar deprem anında ne yapacaklarını, depremin nasıl oluştuğu hakkında eğitmenlere çok sayıda sorular sordular. Eğitmenler depremin önlemler alındıktan sonra korkulacak bir durum olmadığını ancak mutlaka çok sıkı önlemlerin alınıp depremden en az zarar ile kurtulamanın önemini anlattılar.

Gönüllü İtfaiyeciler
Anaokulu öğrencilerinden 5-7 yaş grubu 17 çocuk İtfaiye eğitim merkezinde itfaiyenin daha yakından tanınması başlıklı eğitim aldılar.

Anaokulu öğrencilerinden 5-7 yaş grubu 17 çocuğu İtfaiye eğitim merkezine götürüp; yangın çıkış nedenleri, çocukların ev yaşamı sırasında karşılaşabilecekleri kazalar, depremden korunma, yangın anında yapılması gerekenler ve itfaiyenin daha yakından tanınması başlıklı eğitim aldılar.

Çocuklar ayrıca itfaiye araçlarının içine binip, su hortumu ile su tuttular. Eğitim bitiminden sonra çocukları şirketimiz de ağırladık ve onlara ikramda bulunduk.

Otomat'ın Özel Konukları
Opel ve Chevrolet Yetkili Bayisi ve Servisi Otomat Motorlu Araçlar, Anneler Günü nedeniyle Denizli Huzurevi'nde yaşayan 15'e yakın anneyi konuk etti.

OTOMAT'ın show romuna gelen anneleri firma yetkilileri ve çalışanları karşıladı. Gösterilen konuk severlik nedeniyle hayli duygulanan huzurevi sakinleri, hatırlanmaktan ve misafir edilmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

OTOMAT Motorlu Araçlar sahibi Mehmet KARATOPRAK şirketin yönetim kurulu üyesi Murat KARATOPRAK da konuklarıyla tek tek ilgilendi, onlarla sohbet edip çiçek ve hediyeler verdi.

Sözlerine "Cennet anaların ayakları altında" sözleriyle başlayan Murat KARATOPRAK "Siz elleri öpülecek annelersiniz. Benim annem yıllar önce vefat etti. Annemin yokluğunu bir kez daha arıyorum. Sizlerde benim annemsiniz. İstediğiniz zaman buraya gelip bizlerle birlikte olabilirsiniz. Bizler sizin çocuklarınınız" dedi.

"Ülkem için kan veriyorum" Kampanyası
"Ülkem için kan veriyorum" kampanyasına destek olarak dünya gönüllü kan bağışçıları gününde bir damla oldular.

OTOMAT, Denizli’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk projelerinden biri haline gelerek fark yaratan ‘‘Ülkem İçin Kan Veriyorum Kampanyası’nı başlattı. OTOMAT çalışanları, kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık yaratarak, gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artmasını hedefleyen kampanyaya destek amacıyla kan damlası şeklini alarak 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları gününde kamera karşısına geçti.

Amaç düzenli kan bağışının yaygınlaşması

OTOMAT ‘ın Gümüşler’ deki merkezinde Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları gününde kampanyaya destek için bir araya gelerek sembolik kandamlası oluşturan OTOMAT çalışanları; Kampanyanın OTOMAT ile sınırlı kalmaması ve düzenli kan bağışçısı olma alışkanlığının Türkiye geneline yaygınlaştırılmasına destek veriyor. Kandamlası tüm ülkenin katılımı ile bu bağışların büyümesi arzusunu temsil ediyor.

Gönüllü kan bağışı artmalı

Türkiye’de, yılda 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5’i gönüllü kan bağışında bulunurken Türkiye’de bu oran sadece yüzde 1,5 seviyesinde kalıyor. Gelişmiş ülkelerde toplanan kanın yüzde 82’si gönüllü kan bağışçılarından sağlanarak tüm tarama testlerine tabi tutulabilirken, Türkiye’de ise bu oran gezici ekiplerin katkısıyla ancak yüzde 33’lere ulaşabiliyor. Dolayısıyla kan bağışının yaygınlaşması ve düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması son derece önemli bir konu.

"Bir Dilek Tut" Kampanyası
BİR DİLEK TUT ! Okul öncesi eğitimine destek kampanyası.

Denizli Dokuzkavaklar bölgesinde bulunan Ahmet - Hanife PARALI Ana Okulu için planladığımız Sosyal Sorumluluk Projemiz için 10.10.2011 tarihinde bir dilek ağacı koyduk.

Burada eğitim gören 140 adet minik ana okulu öğrencileri bu ağaca dileklerini yazıp bağladılar.

Bu dilekleri toplayan şirketimizin Müşteri İlişkileri Sorumlusu Sn. Zeliha BEKMEZCİ ,bu dilekleri bir bir okuyup yerine getirdi.

Bu proje kapsamında 140 adet minik ana okulu öğrencisi dileklerine kavuştu. OTOMAT ailesi Türkiye’nin çocuklarına iyi bir gelecek, iyi bir eğitim için OKUL ÖNCESİ EĞİTİM seferberliğine katkıda bulunmaya devam ediyor.

OKULÖNCESİ EĞİTİME DESTEK ARTTIRILMALI.

Türkiye deki anaokulu sayısının artması, ilköğretim öncesi bütün çocuklarımızın okulöncesi eğitimi alması için OTOMAT ailesi olarak desteğimiz devam edecek.
Bağışlanan her organ, filizlenen bir hayattır!
YAŞAMA ŞANSIN OLMASA BİLE, YAŞATMA ŞANSIN VAR sloganı ile yola çıkan OTOMAT personeli Organ bağışına dikkat çekmek için bir araya geldi. Bazı hastalıkların tedavisi yalnız organ veya doku nakli ile mümkün olup bu durum tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Hayatlarının devamı sadece organ nakline bağlı olan hastaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Ülkemizde yeterli sayıda organ nakli merkezi ve deneyimli bilim adamları olduğu halde, yapılan organ nakli sayısı yetersiz kalmaktadır.

Bu sebeple OTOMAT ailesi olarak organ bağışı arttırılması konusun da üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmekten gurur duymaktayız.

Hayat kurtarmak en büyük fedakarlıklardan biridir düşüncesi ile umutla organ nakli bekleyen hastalarımız için, organ bağışının önemine dikkat çekerek nakil bekleyen hastalarımıza ışık olmaya devam edeceğiz…




Bize Ulaşın
Bu web sitesi kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internette çalışmak için çerezler kullanabilir. Bu internet sitesini kullanarak çerezlerin bu web sitesinde kullanılmasını kabul edersiniz.    Daha Fazla Bilgi   |   Kabul Et ve Gizle
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres : İzmir Asfaltı Üzeri No:110 Gümüşler / DENİZLİ
Telefon : 0258 371 55 77 (pbx)
Fax : 0258 371 07 94
[email protected]
Site Kullanım Koşulları    |    Tüm Hakları Saklıdır. ©2023   |   Mega Tasarım