SIK SORULAN SORULAR
DİZEL ARACIMDA HANGİ YAKITI KULLANMALIYIM?.
Aracınızda dizel motor teknolojisinde ulaşılan en son nokta olan, yüksek performanslı "Direkt Püskürtmeli Common Rail" tipi yakıt sistemi kullanılmakta olup, yapıları gereği bu tür sistemlerin kullanıldığı motorlarda kullanılan yakıtın kalitesi büyük önem taşımaktadır.

Aracınızdan maksimum verimi elde edip herhangi bir sorun ile karşılaşmamak ve garanti kapsamından yaralanabilmek için: Aracınızda sadece Euro Diesel standardında düşük kükürtlü ( 350 ppm veya daha az ) dizel yakıt kullanınız! Daha fazla detayı OPEL TÜRKİYE'den alabilirsiniz.



ANAHTARLARIMI KAYBETTİM. ARACIMDA IMMOBILIZER (MOTOR BLOKAJ SISTEMI) VAR. NE YAPMALIYIM?
OPEL araçlar da iki anahtar kullanılmaktadır. OPEL TÜRKİYE'den aracınızın şasi numarası ve security code 'ları ile sipariş edilip, OPEL Bayi ve Servisi OTOMAT 'da aracınıza tanıtımı yapılıp sizlere teslim edilmektedir.

ARACIMA DIŞARIDA İŞLEM YAPTIRIRSAM NE OLUR?
Sahibi bulunduğunuz aracı en iyi tanıyan ve gerekli müdahalelerin yapılması için olması gereken ekipmanı bulunduran kuruluş gerek personel, gerek ekipman olarak donanımlı olan OPEL Bayisi OTOMAT Yetkili Servisidir.

Dolayısıyla aracınıza en doğru müdahale OTOMAT Yetkili Servisinde yapılır. Öte yandan servisimizde yapılan her işlem (işçilik ve Yedek Parça) 2 yıl boyunca garanti verilmektedir. Gerek güvenliğiniz, gerek aracınızın ömrü ve sağladığı avantajlar nedeniyle aracınıza harici bir yerde işlem yaptırmamanız tavsiye edilir.

BAKIM PERİYODLARINA UYMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?
Bakım periyodlarına uymak öncelikle aracın kullanım ömrü açısından son derece önemlidir. Sadece km. olarak değil, süre olarak ta kontrolü ve değişimi gerekli parçalar olduğundan, bu parçaların kontrolünün zamanında yapılması meydana gelebilecek problemlerin engellemesi ve aracın kullanım ömrünü arttırması itibariyle önem arz etmektedir.

Ayrıca bakımların düzenli yaptırılması aracınızın garantisinin devre dışı kalmaması için gerekli şartlardan biridir.

ARACIMA AİT BİLGİLERİN BULUNDUĞU KULLANICI EL KİTABI KAYIP. BU KİTAPÇIĞI NASIL TEMİN EDEBİLİRİM?
Aracınıza ait bilgilerin bulunduğu Kullanıcı El Kitabı'nı temin etmek için araç ruhsatınızla birlikte OPEL Servisimize müracat etmeniz durumunda ilgili kitapçığı ücreti karşılığında temin etmeniz mümkün olabilecektir.



GARANTİ KİTAPÇIĞIMI KAYBETTİM. NASIL TEMİN EDEBİLİRİM?
Garanti Kitapçığı'nızı kaybettiyseniz araç ruhsatınızla birlikte OPEL Bayi ve Servisi OTOMAT 'a başvurmanız durumunda, müracatınız işleme alınarak, ücreti karşılığında yeni bir kitapçık hazırlanarak, en kısa sürede tarafınıza gönderilecektir.

ARACIMIN LASTİK EBATLARINI DEĞİŞTİRİRSEM ARACIMA OLUMSUZ ETKİSİ OLUR MU?
Aracınız için tavsiye edilen ebatların dışında lastiklerin kullanılması yol sesine, sürüş konforuna, direksiyon hakimiyetine, km saatinin kalibrasyonuna, aracın yerden yüksekliğine, çamurluk ve lastik arasındaki açıklığa, frenleme performansına, yakıt sarfiyatına, motor performansına ve kar zincirlerinin çalışmasına olumsuz yönde etki edebilmektedir. Dolayısıyla aracınız için tavsiye edilen ebatların dışında lastik kullanmamanız önem arzetmektedir.

ARACIMA BAKIM/ONARIM YAPILIRKEN ARACIMI GÖREMİYORUM.
OPEL Bayi ve Servisi OTOMAT Servis İşletim Sistemi'nde, aracınızı servise getirdiğinizde servise kabul işlemlerini yapan Servis Danışmanı servis esnasında yapılacak işlemleri, servis sonrasında da yapılmış olan işlemleri size açıklamakla ve bu işlemlere ait evrakları tarafınıza vermekle görevlidir.

Ayrıca ücreti müşteri tarafından ödenerek yapılmış olan işlemler sonrasında değiştirilen parçalar tarafınıza iade edilir. Araçlara verilen servis hizmetleri sırasında müşterilerimizin servis bölümüne alınmamasının en önemli sebeplerinden biri çeşitli sebeplerle serviste meydana gelebilecek iş kazalarına karşı müşterilerimizin can güvenliğinin sağlanmasıdır.

Bununla birlikte, bu yönde mutlaka talebi olan müşterilerimiz Servis Danışmanı nezaretinde serviste aracı görme imkanı bulabilirler.

OPELARACIMA LPG TAKTIRABİLİR MİYİM?
Benzinli motorlar sadece benzin ile çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir. LPG 'nin tutuşma sıcaklığı, yanma hızı ve alevin yayılma karakteri benzine göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden olmaktadır. LPG yanma karakteristiğine bağlı olarak ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan en önemlisi yanmanın emme manifoldunda patlama riski yaratmasıdır. Bu tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelebilecek arızalar ise garanti kapsamında değerlendirilmemektedir. Bu nedenlerden dolayı LPG sisteminin araçlarımıza takılması tavsiye edilmemektedir.Sadece OPEL-CHEVROLET Türkiye 'nin Onay Verdiği Modellerde LPG Kullanımı ve Montajı Tavsiye Edilmektedir

CEP TELEFONU KULLANIMININ ARACIMA ZARARI VAR MI?
OPEL araçlarda cep telefonu kullanımının gerek ABS fren sistemi, gerekse diğer elektronik sistemler üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi mevcut değildir. Ancak OTOMAT olarak can güvenliğiniz ve sürüş emniyetiniz için seyir esnasında cep telefonu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Tüm soru ve önerileriniz için "Müşteri İlişkileri" bölümünü arayabilirsiniz.


Bize Ulaşın
Bu web sitesi kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internette çalışmak için çerezler kullanabilir. Bu internet sitesini kullanarak çerezlerin bu web sitesinde kullanılmasını kabul edersiniz.    Daha Fazla Bilgi   |   Kabul Et ve Gizle
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres : İzmir Asfaltı Üzeri No:110 Gümüşler / DENİZLİ
Telefon : 0258 371 55 77 (pbx)
Fax : 0258 371 07 94
[email protected]
Site Kullanım Koşulları    |    Tüm Hakları Saklıdır. ©2023   |   Mega Tasarım